Jeroen's Damloop voor Care4BrittleBones

Jeroen van Son
Qr
from €250 (160%)

Doel: geld ophalen voor (onderzoek naar) hulp aan kinderen met Brittle Bones

Een van de beste vriendjes van mijn zoon Pepijn (7), Benjamin, heeft het Broze botsyndroom / OI. De eerste keren dat hij bij ons kwam spelen vond ik best spannend. Voortdurend opletten dat hij niet zou vallen of struikelen. Het spelen ging eigenlijk wel goed. In de klas wordt er ook op een positieve manier rekening mee gehouden. Ze gaan op school heel voorzichtig met hem om, zonder betuttelend te zijn. De eerste keren maar binnen spelen, met de lego. Maar later ook lekker buiten.

Eigenlijk wist ik vrij weinig van de aandoening. Realiseerde me wel wat voor impact heeft. Op de ouders, die altijd alert moeten zijn, extra moeten zorgen. En natuurlijk op Benjamin zelf...Genezing is niet mogelijk, wel kan het leven van mensen met OI verbeterd worden, met onderzoek, nieuwe medicijnen, behandelingen etc.

Maar, dit is geen triest verhaal. Het is hartverwarmend te zien hoe Pepijn en Banjamen samen gezellig spelen. De aandoening is wel een beperking in wat kan, maar zeker niet in de hoeveelheid lol die ze samen hebben. Het vrolijke, opgewekte karakter van Benjamin helpt daar ook zeker in mee. Ook de positieve en nuchtere instelling van Benjamins ouders dwingt respect af en is inspirerend om te ervaren.

En nu ga ik dus de dam tot dam loop lopen. Niet de eerste keer, maar het blijft een uitdaging de eindstreep te halen. Voor de eerste keer loop ik voor een goed doel. Het traint toch anders, het besef dat je gewoon zonaar lekker kan sporten zonder beperking. Maar ook dat je, hoe klein ook, toch een bijdrage kan leveren om dat voor anderen iets beter mogelijk kan maken.

Een bijdrage zou ik erg op prijs stellen. Al is het bescheiden. Mocht je vragen hebben, of meer willen weten, neem gerust contact met me op. Ik hou je in ieder geval op de hoogte van mijn dam tot damloop.

Foto's: (1) samen spelen in de achtertuin, (2) even uitrusten voor de buis, na middag spelen, (3) verjaardagsfeestje Pepijn 7 jaar: Bowlen!.

 Update zondag 8 september 2019. Training gaat goed! Volg mijn voortgang op Strava:

https://www.strava.com/activities/2689663157

 

 

 

 

 

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€15 19-09-2019 | 20:44
€20 15-09-2019 | 23:16
€10 14-09-2019 | 12:23 Heel veel succes, Jeroen!
€15 11-09-2019 | 16:17 Heel veel succes Jeroen! Respect! Groetjes Saar, Rogier en Linda
€25 10-09-2019 | 22:47 Benjamin fam
View all

Morgen is het zo ver. Dank voor alle donates!!

21-09-2019 | 09:34 Morgen is het zo ver, om kwart over elf gaan we van start!! Ik heb er zin in. Maar, alleerst enorm BEDANKT voor al jullie donaties. Ik ben echt verrast door de hoeveelheid donaties, de bedragen en de enthousiaste reacties. Hartverwarmend te zien dat veel mensen bijdragen. Sommige van ver, sommigen lang niet gezien, enorm fijn. Ik moet eerlijk zegen daf ik het best een beetje spannend vond, geld inzamelen. Maar het doel was heel snel gehaald en het bedrag kwam ver boven het streefbedrag uit. In de aanloop ben ik wat meer over de OI te weten gekomen. En dat maakt me alleen maar overtuigder van het doel. Er is echt nog een flinke verbetering mogelijk mogelijk voor kinderen met OI/broze botten. Benjamin is een voorbeeld van een jongetje dat nu al veel meer kan dan de artsen bij zijn geboorte voorspelden. Onder andere door nieuwe medicijnen die vanaf rde start kreeg. Als je er iets meer over wil weten, vraag het gerust. En morgen dus de start! Heb goed getraind, maar de laatste weken moest ik wat andere dingen voor laten gaan. Uitlopen wordt geen probleem, maar een nieuw record neerzetten wordt lastig. Mijn eerste damloop deed ik in 1:32 (ongeveer). En het is sindsdien mijn doel geweest onder de 1:30 te duiken. Dat is twee keer niet gelukt, en ik denk dat het voor morgen ook te lastig wordt. Het wordt relatief warm morgen, met zon. Voor mij  niet de ideale omstandgheden, liever wat frisser. Gelukkig lopen we relatief vroeg... Nou, wens me succes! Ik laat hier nog wel weten hoe het gegaan is. En voor wie wil, morgen bescheiden borreltje om het succes te vieren bij ons thuis, voor alle donateurs. Dat bier smaakt altijd prima na een wedstrijd. En de echte spierpijn komt altijd de dag erna...            
Read more